Dorafloor Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri

Yükseltilmiş Döşeme Nedir ?

Yükseltilmiş döşeme, bina zemininin üzerinde ikinci bir döşeme yüzeyi oluşturup, oluşturulan boşluğun içinden elektrik, mekanik, havalandırma tesisatlarına ait boru, kanal ve kablo gibi bileşenleri, zaman ve para kaybına sebebiyet veren inşaat işlerine gerek duyulmaksızın, istenen noktaya hızlıca ulaştırılmasına imkan sunan, kullanışlı bir yapı malzemesidir.

Üretici Firma

Anahtar Teslim Yükseltilmiş Döşeme Çözümleri

9 Soruda Yükseltilmiş Döşeme
Altyapıya Kolay Erişim
Yapılarınızı inşaat alanına çevirmeksizin, zemin altına kolayca erişim sağlar. Paneller rahatlıkla kaldırılarak gerekli müdahaleler ivedilikle yapılır.
Zaman/Para Tasarrufu
Ofisler sıklıkla yeniden tasarlandığndan, zemin değişim talepleri kısa zamanda en az maliyetle karşılanabilir. Panelleri değiştirin ve işinize geri dönün.
Yüksek Yangın Dayanımı
Kalsiyum Sülfat Özlü ve QUADPAN® paneller A1 sınıfı yangın dayanımı sağlar. Alt ve üst katmanlar arasında yangın ve ısı geçişini uzun süre (60-90 Dakika) engelleyebilir.
kalsiyum sulfat enkapsule 1

Dorafloor Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri

Dorafloor Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri

9 Soruda Yükseltilmiş Döşeme

Kalsiyum Sülfat Özlü PVC/HPL Kaplama PanellerKalsiyum Sülfat Özlü Enkapsüle PanellerSunta Özlü PVC/HPL Kaplı PanellerSunta Özlü Enkapsüle PanellerBeton Özlü PVC/HPL Kaplı Çelik PanellerBeton Özlü Epoksi Kaplı Çelik PanellerAyrıca panel kaplaması olarak Linolyum, Kauçuk, Parke, Doğal Taş, Mermer ve Granit de kullanılabilir.

Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri altyapı, bakım ve servis işlemlerini kırım döküm yapmadan kolayca yapılmasına olanak sağlar.Elektronik cihazların yoğun olarak kullanıldıkları yerlerde oluşan statik elektriği ve manyetik alanları bertaraf ederler.Hava izolasyonu sağlar. Hassas cihazların kullandığı yapılarda iklimlendirmeye katkı sağlar.. Güç, enerji, iletişim ve veri tabanı sistemleri zeminle izole edilerek güvenli şekilde muhafaza edilebilir.Zeminden havalandırma sağlanarak, enerji maliyetlerinden tasarruf sağlar. Sistemi bir metreden fazla yükseltme imkanı olduğundan odaların farklı uzunluklarda eşitlenmesine, dengelenmesine imkan tanır.Ağır ekipmanları baza veya başka herhangi bir destek aletine ihtiyaç duymadan taşıyabilen yükseltilmiş döşeme panelleri ağır yük taşıma kapasitesine sahiptir. Bir duvara ihtiyaç duyulmadan yerleşik olan bağlantılar sayesinde sistem altındaki ağın açık alanlarda dağıtılması mümkündür.Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri bulunduğu ortamlardaki estetik kaliteyi arttırır ve kötü gözüken kablo yığınlarından kurtulmanızı sağlar.Yükseltilmiş Döşeme sistemleri kablo yönetimi, havalandırma ekipmanı montajı ve bakım kolaylığı sağladığından dolayı maliyetleri azaltır.Yükseltilmiş döşeme panellerinde sınırsız kaplama çeşitliliği vardır. Granit, Porselen, PVC, HPL, Epoksi veya Ahşap görünümlü çok sayıda yüzey kaplaması vardır. Uygulama yapılan alanların dekorasyonuna ve renklerine uyum sağlama daha kolay hale gelmektedir.Çalışma ortamını, fonksiyonal hale getirerek çalışanların verimliliğine katkıda bulunurlar.

Yükseltilmiş döşeme sistemleri; kablolama, soğutma, ısıtma, ve havalandırma tesisatlarının zeminde kullanıldığı yapılarda estetik ve fonksiyonal çözümler sağlar. Yükseltilmiş döşemenin altına bırakılan boşlukta kablo ve tesisatlar gizlendiği gibi ihtiyaç duyulduğunda plakalar kaldırılarak anında gerekli müdahaleler yapılabilir.Yükseltilmiş döşeme sistemleri aynı zamanda zeminin ısıtılması, soğutulması ve ses yalıtımı yapmak amacıyla da kullanılmaktadır. Modern ofislerde, günümüzde server odalarında, IT odalarında ve yoğun kablo kullanımı olan ofislerde kullanılması kaçınılmaz olmuştur.

Akıllı Binalar, Ofis Alanları, Veri Merkezleri, Bilgi işlem (IT) Merkezleri, Kontrol odaları, Konferans salonları, Kamu Binaları, Çağrı merkezleriElektronik cihazların yoğun olarak kullanıldığı sigorta ve finans şirketlerinin ofisleriKablo trafiğinin yoğun olduğu, bütün yapılarda statik elektrik ve manyetik alanların zararlarını en aza indirebilmek için yükseltilmiş döşeme sistemlerinin kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

Yükseltilmiş döşeme sistemlerindeki güvenlik unsurları nelerdir? Örneğin olası bir yangın konusunda ne yapılabilir?Projeniz için istenen yangın dayanımı nedir? 30 dakika, 60 dakika vb.Projeniziçin istenen yangın tepki sınıfı nedir? Afl-S1, Bfl- S1 vb. şeklinde olabilir.Yükseltilmiş döşeme sistemlerinin taşıma kapasiteleri nedir? Projeniz için istenen noktasal yük ve maksimum yük dayanımı kaç kN?Yuvarlanma yolu ile taşınan yükleri taşımaya ve yüksek yaya trafiğini taşıyabilecek kapasiteye sahip midir?Nihai zemin kaplaması ne olacaktır? Karo Halı, LVT; PVC, HPL, Linolyum, Kauçuk, Seramik, Granit, Mermer, Doğal Ahşap vb.Yükseltilmiş döşeme sisteminde topraklama ihtiyacı var mıdır?Uluslararası döşeme standardı olan EN-12825 standartlarını sağlıyor mu?

İhtiyacınız olan yükseltilmiş döşeme sistemini seçerken bazı özellikleri belirlemeniz gerekmektedir.-Kullanım Yeri (Ofis Alanları, Bilgi İşlem Merkezleri, Perakende Satış, Trafo Binaları, vb.)-Soğutma ve Havalandırma Sistemlerinin Kurulumu-Kablolama ve Elektrik Tesisatının Güzergâhı Ve Dağıtımı-Ağırlığı ve Yük Taşıma Kapasitesi-Yangın ve Nem RiskiYukardaki hususlar doğrultusunda kalsiyum sülfat özlü PVC/HPL kaplı panel, kalsiyum sülfat özlü Enkapsule panel, sunta özlü Enkapsüle panel, sunta özlü PVC/HPL kaplı panel, beton özlü epoksi boyalı çelik kaplı panellerden uygun olanına uzmanlarımızla birlikte karar verilir. Ayrıca kaplama çeşidi olarak Linolyum, Kauçuk, Doğal Ahşap(parke), Seramik, Granit ve Mermer kaplı ürünleri projeniz ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz.Doğru panele karar verdiğiniz zaman yükseltilmiş döşemenin, elektrik, mekanik, havalandırma tesisatlarına ait boru, kanal ve kablo gibi bileşenlerin kurulumunda ne kadar kullanışlı olduğunu göreceksiniz.Ayrıca 25 yıl kullanım ömrü olan yükseltilmiş döşeme sistemlerinin performansı yapacağınız doğru yükseltilmiş döşeme tercihinize bağlı olacaktır.

Yükseltilmiş Döşeme Panelleri, doğrudan taşıyıcı olan, paslanmaya karşı çinko kaplı çelik ayaklar ve kuşaklar (isteğe bağlı) üstüne yerleştirilmektedir. Ayaklar beton zemine deniz tutkalı veya poliüretan esaslı özel tutkal ile yapıştırılmaktadır. Kuşak kullanımı, 25 cm’den büyük bitmiş yüksekliklerde zorunludur. Uygulanabilen yükseklik, panel hariç 2 cm — 200 cm aralığındadır. Payanda kullanımı 80 cm’den büyük yüksekliklerde zorunludur. İstenildiği takdirde kutu profillerden yaptığımız taşıyıcı sistemlerin üzerine de kurulum yapılabilir.Ayrıca depreme dayanıklı sismik yükseltilmiş döşeme alt yapısı da özellikle veri merkezi gibi kritik projelerde tercih edilmektedir. Sismik yükseltilmiş döşeme sistemleriniz 0,86g değerinde m2’de 1736kg yük taşıma kapasitesine sahiptir.

OFİS ALANLARIKONTROL ODALARIBİLGİ İŞLEM MERKEZLERİELEKTRİK PANO ODALARITRAFO MERKEZLERİLABORATUARLARTELEKOM SANTRALLERİUPS ODALARVERİ MERKEZLERİSCADA ODALARIT VE İNTERNET ODALARIOTOMASYON MERKEZLERİ

* Projelerinize özel fiyat almak için arayın: 0 850 532 7177

Yükseltilmiş Döşeme Uygulaması Yaptığımız Firmalar